Tegel- och minerittak

Vi ger 5 års garanti på vårt arbete!

Efter en tid börjar det växa mossa på både tegel- och minerittak som tränger in i materialet och orsakar sprickor när det fryser till på vintern. Med jämna mellanrum måste man rengöra taket för att förhindra skador och förbättra takets utseende.
Ett nytt färgskikt efter tvättning stoppar mossbildningen och får Ert tak att se ut som nytt. Vi ger 6 års garanti på vårt arbete.

Minerittak

Minerit är ett tåligt material med lång livslängd, och med rätt slags behandling förlängs hållbarheten ytterligare. På 60- och 70-talet var minerit ett populärt takmaterial, och nu är det hög tid för restaurering! Taken kan se väldigt anskrämliga och slitna ut, men låt inte takets utseende luras, ett nytt tak är INTE den enda lösningen.

När taket tvättats helt rent från mossa och smuts kan takplattorna undersökas för att se om taket kräver reparationer. Vid behov kan vi med fogmassa åtgärda eventuella sprickor, dåliga skruvar och söndriga plattor kan bytas ut.

En specialbyggd taksläde tvättar taket (se bild) när den hissas neråt utefter takets yta och minskar därmed mängden smuts som yr omkring. Taksläden Cerex använder är särskilt behändig vid tvättning av mycket branta tak. Högtryckstvätten som hemmafixaren använder är inte effektiv nog för att rengöra dessa tak tillräckligt väl.
Taket som nyss var urblekt, fläckigt och rent ut sagt fult kommer att se ut som nytt efter tvätt och ommålning.

Tegeltak

Det finns två typer av tegeltak, cementplattor och bränt tegel. Tak av cementplattor tvättas och målas på samma sätt som minerittak medan det oftast räcker med endast tvätt för bränt tegel. Det brända teglet är genomgående rött men cementplattorna är målade, därför kräver bränt tegel inte lika omfattande behandling.

Få din kostnadsfria offert här!

Skicka in bild och beskriv hur ditt projekt ser ut så återkommer vi med en offert med priser och alternativ som passar dig bäst.